fbpx
HITTA HIT BOKA TID RING OSS
logo-kiropraktorernafrolunda-small

Hand

Smärta i hand eller fingrar kan ha sitt ursprung i handleden som vid carpal-tunnel syndrom. Här är det medianusnerven som blir påverkad och domningar/ stickningar sprider sig mot tumme, pek, lång och del av ringfingret. Ulnarisnerven kan bli klämd i handled eller armbåge och ger en domning/stickning mot lillfingret och del av ringfingret.

I båda fallen är det viktigt att undersöka halsrygg, axel, armbåge och handled då en inklämning kan ske på endera ställe men ge samma symptombild. Här kan ofta kiropraktorn hjälpa till om inklämningen kan relateras till ett led eller muskelproblem.

Ibland kan smärtan komma sig av en senskideinklämning vid tumbasen som vid Morbus de Quervain. Triggerfinger är en annan vanlig åkomma som påverkar fingrarnas böjsenor och gör det svårt att räta ut fingrarna. I bägge fallen kan cortisoninjektioner eller kirurgi övervägas.

Inflammatoriska smärtor i handen kan uppstå med reumatiska besvär som Rematoid Artrit samt vid artros vilket ofta drabbar tumbasen. Röntgen och blodprov kan vägleda för vidare vård. Om handen utsatts våld så ska den röntgas för att utesluta fraktur.

logo-kiropraktorernafrolunda

Gruvgatan 8
421 30 Västra Frölunda, Göteborg
031 - 47 23 90 (Vxl)

facebook

logo-lkr
logo-ky

logo-kiropraktorernafrolunda

Gruvgatan 8
421 30 Västra Frölunda, Göteborg
031 - 47 23 90 (Vxl)

facebook

© Hemsida av Mixdesign