fbpx
HITTA HIT BOKA TID RING OSS
logo-kiropraktorernafrolunda-small

Kiropraktik och åldrande

Äldre generationer idag är ofta fostrade att bita ihop och inte vara till besvär. Att klara sig själv och inte belasta någon annan har setts som en dygd. – Vad förväntar du dig? Klart att man som äldre får krämpor som förvärras med åren. – Det är åldersförändringar, det går inte att göra någonting åt, lär dig leva med det. -Det är normala förslitningar, var glad att det inte är värre.

Dessa uttalanden tycker vi är djupt diskriminerande och är fast beslutna att ändra på. Det finns ALLTID en anledning till att en smärta uppstår/fortgår. Det handlar INTE om att man har passerat 30, 60 eller 90- årstrecket, utan att man har ett faktiskt problem som behöver undersökas och i vissa fall behandlas. Det finns många 40-åringar med kroniska smärtillstånd och många pigga 100-åringar. Det finns 20-åringar som inte orkar jogga en kilometer och 70-åringar som springer maraton.

Är smärtan relaterat till ett mekaniskt problem där ett område i kroppen arbetar sämre på grund av en tidigare skada eller upprepade felbelastningar så kommer andra områden att kompensera och riskera att ta skada. Sämre kommunikation mellan nervsystem-led och muskel ger ett ofördelaktigt rörelsemönster. Det kan ta några år att utveckla en smärta, ännu längre att utveckla en förslitning men när den väl infinner sig så kan förloppet vara plötsligt. Med andra ord så lönar det sig att kontrollera sin rygg och hälsostatus i ett så tidigt skede som möjligt för att slippa problem. Måttliga förslitningar i rygg och leder kan ofta vägas upp med en god funktion och rörlighet.

Kontakta din kiropraktor för en konsultation och undersökning för att se vad som kan göras för att du ska må ditt bästa. Du är värd att leva ett aktivt liv och ha en kropp som är med på det!

logo-kiropraktorernafrolunda

Gruvgatan 8
421 30 Västra Frölunda, Göteborg
031 - 47 23 90 (Vxl)

facebook

logo-lkr
logo-ky

logo-kiropraktorernafrolunda

Gruvgatan 8
421 30 Västra Frölunda, Göteborg
031 - 47 23 90 (Vxl)

facebook

© Hemsida av Mixdesign