fbpx
HITTA HIT BOKA TID RING OSS
logo-kiropraktorernafrolunda-small

Vem söker oss

Huvud

Huvud

Yrsel, huvudvärk och käkledsproblem är vanliga och uppkommer som oftast hos de som lever i en stressig vardag med spänningar i axlar och nacke. Även migrän är vanligt förekommande hos patienter som söker hjälp hos oss.

Läs mer om...

Nacke

Nacke

Vid besvär med nacken så som nackspärr, nacksmärta och whiplash finns det mycket vi kan hjälpa till med för att underlätta symptomen.

Läs mer om...

Axel & Skuldersmärtor

Axel & Skuldersmärtor

Besvär i axlarna kan ofta ha orsaker som impingement, frozen shoulder och/eller dålig hållning. Smärta bakom skulderbladet kan också bero på att ett revben hakat upp sig.

Läs mer om...

Armbåge

Armbåge

Idag besväras många av smärta i armbågen som ibland även kan stråla ner i underarmen och handen. Vanligt är att det beror på musarm, tennisarmbåge eller golfarmbåge. Allt fler drabbas av detta i samband med mycket datorarbete.

Läs mer om...

Hand

Hand

Något som är vanligt är domningar och stickningar i händerna under natten, detta kan ofta relateras till karpaltunnelsyndrom. Även de som är besvärade av musarm kan ofta uppleva värk och stelhet i handleden. Om du har domningar/stickningar i handen eller något finger även dagtid kan orsaken sitta högre upp i armen eller nacken.

Läs mer om...

Bröstrygg

Bröstrygg

Ryggskott som sätter sig mellan skulderbladen kan göra att det känns tungt att andas och skapa smärta som strålar fram i bröstet. Denna smärta skall inte misstas för hjärtinfarkt eller kärlkramp. Flera patienter med smärta i bröstkorgen kommer till oss efter att ha sökt för hjärtbesvär på akuten som kunnat utesluta dessa problem.

Läs mer om...

Ländrygg

Ländrygg

Det som de flesta relaterar till ett ryggskott är smärtor i ländryggen. Besvär med ryggslutet kan uppstå akut eller komma gradvis. Om besvären sitter i länge finns stor risk för kompensationer där ökat tryck på diskarna kan uppstå och leda till diskbråck och ischias.

Läs mer om...

Bäcken

Bäcken

Många refererar till ryggont, när det egentligen är bäckenet problemet sitter i. Bäckenlederna är ofta orsaken till smärtor i ryggslutet. Många kan då uppleva att det blir jobbigare att gå. Även viss ischias kan bero på sämre funktion i bäckenlederna.

Läs mer om...

Höft

Höft

Vanligen förknippar vi artros med höften vilket ofta kommer i äldre ålder. Förutom artros kan även inflammation av en slemsäck på utsidan höften förekomma och FAI – pincer o CAM som är relativt nya diagnoser. Vidare kan omkringliggande strukturer som bäcken, ländrygg, knä och fot, orsaka symptom i höften.

Läs mer om...

Knä

Knä

Värk eller smärta i knät kan ha många olika orsaker. Löparknä och hopparknä kan effektivt behandlas med stötvåg. Även artros är vanligt i knäleden. Förutom detta kan smärta i knät vara orsakad av besvär högre upp från höft, bäcken eller ländrygg. Även problem med foten kan genom felbelastning och kompensation orsaka besvär i knät.

Läs mer om...

Fot

Fot

Vi går och står på våra fötter. De är därför mycket viktiga och måste fungera på rätt sätt. Vanliga besvär som kan uppstå är hälsporre eller hälseneinflammation, vilka kan hjälpas med stötvågsbehandling. Även stelhet kan uppstå i fotens alla små leder. Detta kan vara mycket smärtsamt, kiropraktorn hjälper dig då att återställa funktionen igen.

Läs mer om...

Ischias

Ischias

Ischias är kraftiga smärtor i ländryggen som strålar ner i bäckenet eller benen. Kiropraktorn gör en grundlig undersökning för att ta reda på orsaken till problemet och om diskarna mellan ryggkotorna är involverade.

Kiropraktisk behandling avlastar den irriterade nerven, får spända muskler att slappna av och kan återställa kroppens naturliga rörelsemönster.

Läs mer om...

Diskbråck

Diskbråck

Ett diskbråck kan uppstå i alla delar av ryggen så som nacke, bröstrygg och ländrygg. Detta orsakar oftast värk och utstrålande smärta till de delar nerven går till, till exempel ner i en arm, ett ben eller runt bålen. Viktigt att komma ihåg är att smärtan kan uppstå även om disken inte gått sönder utan bara buktar. Då finns det mycket vi kan hjälpa till med som kiropraktorer.

Läs mer om...

Skolios

Skolios

Skolios är beteckningen för en krokig ryggrad, som betraktad bakifrån även är böjd och/eller roterad i sidled. Det finns funktionella och strukturella skolioser, men även smärtskolios som ofta uppstår tillfälligt p.g.a. smärta i ryggen.

Läs mer om...

Kiropraktik och åldrande

Kiropraktik och åldrande

När vi kommer upp i åren blir kroppen extra känslig för dysfunktioner i leder och muskulatur. Många äldre besväras av återkommande värk, sämre balans och yrsel. Även om man i takt med åldrandet får en viss stelhet eller artros i lederna, kan mycket göras för att optimera funktionen och bibehålla styrka och smidighet.

Kiropraktisk behandling, rådgivning och massageterapi bidrar ofta till förhöjd livskvalitet hos äldre.

Läs mer om...

Barn & Ungdomar

Barn & Ungdomar

Redan som spädbarn kan besvär ha uppstått i kroppen i samband med förlossning. Under förskoleåren sker en stor utveckling av motoriken och barnet faller ofta från låg höjd. Under skolåren blir barnen mera stillasittande och ökad användning av smarta telefoner och läsplattor ökar stressen på axlar och nacke. Under tonåren är det många ungdomar som även har hög träningsbelastning. Fråga gärna din kiropraktor hur vi kan hjälpa till.

Läs mer om...

Gravid

Gravid

Under graviditeten påverkas kvinnans kropp så att hållningen och tyngdpunkten ändras och ledbanden i bäckenet blir mjukare. Många gravida upplever därför symptom som smärta, stelhet, foglossning, fot- och handledsproblem eller andra graviditetsrelaterade besvär.

Kiropraktisk behandling och rådgivning kan avhjälpa symptomen och öka välbefinnandet under graviditeten.

Läs mer om...

logo-kiropraktorernafrolunda

Gruvgatan 8
421 30 Västra Frölunda, Göteborg
031 - 47 23 90 (Vxl)

facebook

logo-lkr
logo-ky

logo-kiropraktorernafrolunda

Gruvgatan 8
421 30 Västra Frölunda, Göteborg
031 - 47 23 90 (Vxl)

facebook

© Hemsida av Mixdesign